Tapolcai ünnepi napok mától

Tapolca - A város fúvószenekara, valamint táncosok, borlovagok és hagyományőrző lovasok felvonulásával, ma 18 órakor kezdődnek meg az idei Tapolcai ünnepi napok és borhét rendezvénysorozat programjai.

Szijártó János

A Kisfaludy utcában Császár László polgármester nyitja meg a vasárnapig tartó, népművészeti vásárral is egybekötött ünnepi napokat. 

Este fellép a Batsányi Táncegyüttes, a Team for music, majd utcabál kezdődik a Fantasy együttessel. 

Sztárvendégként Demjén Ferenc is közönség elé lép. 

Csütörtökön, az augusztus huszadikai ünnepség 11 órakor kezdődik a Szent István szobornál, délután ismét a Kisfaludy utca lesz az események fő helyszíne. Itt Rosta Géza énekes-gitáros gyermekműsora, majd a Fogi színház szórakoztatja az érdeklődőket, este 8-kor pedig a víziszínpadon, a polgármesteri köszöntő után, a Vörösmarty színház és tűzijáték várja a közönséget. 

Pénteken a cigány - és német kisebbségi önkormányzat műsorait tekinthetik meg a Kisfaludy téren, szombaton gyermekprogramok, majd sport és egyéb, színes programok lesznek, vasárnap pedig a hagyományos, immár tizenegyedik alkalommal megrendezendő pörköltfőző verseny kezdődik el délelőtt 10 órától. 

A délutáni, esti programban fellép a Hátsó Udvar rock band, a Rewsignation együttes, a Kinizsi Táncegyüttes, Gergely Róbert, valamint Váczi Eszter és a Kalimutu Jazz Band.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!