Októberben a nagyikat célozzák meg

Megyei körkép - Felkészültek a tanulók rohamjára a megye könyvtárai, az első nagyszabású program az október eleji őszi könyvtári hét lesz, melyhez a megye legtöbb könyvtára csatlakozott.

Gaál Julianna

Két könyvbemutatóra készül a balatonfüredi városi könyvtár, a legújabb Eötvös Károly-könyvet, az 1648-49-es forradalom és szabasdágharc eseményeiről szóló A Nagy Év apró emlékei címűt október 6-án, október 8-án pedig Benedek Elek emlékkönyvét október 8-án mutatják be - tájékoztatta lapunkat Sárközoné Sárovits Hajnalka, intézményigazgató. 


A veszprémi Március 15-i úti klubkönyvtár is csatlakozik az őszi könyvtári hét rendezvénysorozathoz
(Fotó: Kőrösparti Beatrix)


A magyar népmese napján, szeptember 30-án a legkisebbeket várják a városi könyvtárba.

Az Európai Unió kerül a várpalotai Krúdy Gyula városi könyvtár programjainak fókuszába, október 6-án az uniós munkavállalásról tart előadást a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Székesfehérvári Regionális Kirendeltségének EURES tanácsadója. 

Budai László könyvtárigazgató egy novemberi programra is felhívta a figyelmet, Pomázi Szilárd, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Európai Információs Pont vezetője beszél majd az unió öt évéről. 

Az időseket célozza meg a pápai Jókai Mór Városi Könyvtár, a modern technika iránt fogékony nyugdíjasok számára ingyenes internet tanfolyamot tartanak, egy délelőtti foglalkozás keretében a nagyik a világháló használatának alapjait sajátíthatják el - tudtuk meg dr. Hermann István igazgatótól. 

Ajkán a médiaismereti órákhoz nyújtanak segítséget az érdeklődőknek - mondta Bölcskeiné Kocsis Zsuzsa, a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidőközpont szakmai igazgatóhelyettese. 

A diákok a filmnézés mellett megismerkedhetnek a mozi világával, a filmvetítés technikai hátteréval, meglátogathatják a gépházat. 

Az október október 5-11-ig tartó országos rendezvénysorozat ebben az évben elsősorban az idős korosztályt célozza meg. Az olvasó nagyi, a kreatív nagyi, az egészséges nagyi, a társas nagyi lesznek egy-egy nap témája, melyeken a főleg 50-60 év felettiek kaphatnak hasznos tanácsokat. 

A progrtamok közül többet az anyakönyvtárak a kistérség falvaiba igyekeznek kivinni.
 
 


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!