Ingyenes jogszolgáltatás - Megyénk városaiban is rendelkezésre áll a Jogpont Hálózat

Veszprém - A munkajog, a társadalombiztosítás, a munakerőpiacra való visszakerülés és a vállalkozóvá válás területén ad ingyenes jogi tanácsokat a Jogpont Hálózat.

Varga Domokos Péter

Erről ma a városházán sajtótájékoztatón számolt be dr. Szigeti Balázs ügyvéd. A Jogpont Hálózat Közép-dunátúli Régiójának munkatársa elmondta, a szolgáltatás európai uniós forrásból, az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásában valósul meg. 

A résztvevő ügyvédi irodák két fő célcsoportot várnak, az egyik a munkavállalók, ezen belül kiemelt hangsúllyal a fiatalok, a pályakezdők, a hátrányos helyzetűek, a munkanélküliek, a másik pedig az egyéni vállalkozók. 

A jogpontokan ingyenesen a tanácsadást látják el, a peres ügyek viteléért, okiratok szerkesztésért fizetni kell.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terven keresztül a Jogpont Szolgálat a mostani kormányhoz kötődik. 

- Időben milyen távlata van a szolgáltatásnak? - érdeklődött lapunk.  

- Egy évre biztosított a támogatás, de hallottam róla, hogy további egy évre meghosszabbítható a szerződés - válaszolta Szigeti Balázs.  

- Mivel uniós pénzről van szó, feltehető, hogy ennek lehívásától az új kormány nem áll el, legyen bármilyen összetételű - tette hozzá Horváth György, a városháza sajtószóvivője. 

*

Megyénkben az alábbi helyszíneneken és időpontban működik a jogpont-szolgáltatás. Balatonfüred, Ady utca 15., minden hónap első és harmadik csütörtök 13-17 óráig, második csötörtök 8-12 óráig, Köztársaság utca 6., minden hétfő és szerda 9-12 óráig; Pápa, Petőfi utca 3., minden kedd 10-12 óráig, minden hónap utolsó csütörtök 13-15 óráig; Tapolca, Fő tér 4A. I2., minden második és negyedik péntek 12-15 óráig, minden hónap harmadik szerda 8-12 óráig; Veszprém, Kereszt utca 9, minden péntek 8-10 óráig, Szeglethy utca 7., minden hétfő 13-15 óráig; Várpalota, Jókai utca 2. fsz. 51., minden kedd és csütörtök 14-18 óráig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!