Hét nemzet közös éneke - Felvonulással kezdődik a kórusfesztivál

Veszprém - Hat külföldi és két magyar énekkar vesz részt a jubileumi Vivace kórusfesztiválon. A rendezvény ma este felvonulással kezdődik.

Balla Emőke

A Veszprém Városi Művelődési Központ és Könyvtár tizedik alkalommal szervezi meg a Vivace Nemzetközi Kórusfesztivált. 

Az volt az elképzelés, hogy a kórustradíciójáról méltán híres Veszprém rendhagyó kórusfesztiválnak adjon otthont, melynek mottója: Az élet örömei. Az elmúlt kilenc évben európai, amerikai, ázsiai, afrikai együttesek daloltak, muzsikáltak, táncoltak a vár szabadtéri színpadán.

A hagyományoknak megfelelően a péntek délelőtt a közös próbáé, az este pedig a felvonulásé és a fesztiválnyitányé. Így történik ma este is: a nyolc vendég kórus és a házigazda Veszprém Város Vegyeskara énekesei a Szurmomi Miklós vezettte Veszprémi Ifjúsági Fúvószenekart követve jókedvvel, dalolva vonulnak a várba. 

Magyar táj, magyar lélek címmel Veszprém Város vegyeskara és Vokálja, a Mendellsohn Kamarazenekar, valamint a Veszprém Táncegyüttes ad ünnepi műsort, a három együttes Kodály Kállai-kettősét is bemutatja..

 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!