Bicskanyitogató a bankár reakciója - Katanics Sándor a kríziskezelő alapról

Veszprém - Kádártán, a lakóhelyemen már volt aki megkeresett, hogy érdeklődjön, mikortól élhetnek az önkormányzatok az elővásárlási jogukkal, ha a kölcsönző pénzintézet elárverezné az otthonát.

Varga Domokos Péter

Katanics Sándor (MSZP) érzekeltette ezzel a példával szombati sajtótájékoztatóján, hogy a kormány kríziskezelő intézkedéseire igenis szükség van. Ezt szolgálja az egymilliárd forintos állami kezdőtőkével felállított kríziskezelő alap, amelyből kis összegű, vissza nem térítendő állami támogatás nyújtható a válság miatt anyagi gondokkal küszködőknek. Ezzel 30 napon belüli gyors segítséget lehet adni az alacsony jövedelmű embereknek és a gyermekes családoknak. A program augusztustól novemberig tartó első ütemében 20 és 50 ezer forint közötti összeg igényelhető, különösen súlyos, indokolt esetben pedig a támogatás elérheti a 100 ezer forintot. A támogatást augusztus 1-jétől az érintetteknek az önkormányzati jegyzőnél lehet igényelni. 

A szocialista országgyűlési képviselő felháborodásának adott hangot Felcsuti Péternek, a bankszövetség elnökének reakciója miatt, aki nevetségesnek nevezte a kezdeményezést.  Van abban valami bicskanyitogató  fogalmazott  , amikor a nemzetközi pénzügyi válságot okozó bankvilág tagjai ennyire érzéketlenek a válság miatt nehéz helyzetbe került emberek iránt. Majd felhívta a megyében élő bankvezetőket, a politkai pártok és szervezetek képviselőit, hogy ők is tegyenek felajánlást az alapba. Így tesznek egyébként az MSZP vezetői, országgyűlési képviselői és a kormány tagjai, valamint a párt számos tagja, köztük a felhívást megfogalmazó Katanics Sándor is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!