Születés, ragyogás, elmúlás

Veszprém - Jankó Zsolt festőművésznek nyílt kiállítása a Manó arcai címmel múlt pénteken a városi művelődési központ előcsarnokában, ahol a művész testfestészeti bemutatót is tartott.

Deák Dóra

A tárlatot Lendvai István szobrászművész nyitotta meg, és röviden ismertette a veszprémi születésű festőművész életrajzát. A szobrászművész elmondta, Jankó Zsolt (Manó) festményei azt jelzik, hogy a jelenségek megszületnek, ragyognak, majd elmúlnak. 

A kiállítás képei széleskörűek, hiszen a modern, az absztrakt és a szecesszió, valamint a görög és a maja kultúra jelei ugyanúgy megjelennek az alkotásokon, mint a természetábrázolás, a női arc vagy a színház világa. Az alkotóművész munkája elején jár, még keresi önmagát, a kiállításon látható sokszínű képek az ő arcai - fogalmazott Lendvai István. 


Jankó Zsolt testfestészeti bemutatót is tartott a megnyitót követően
(Fotó: Penovác Károly)

A kiállítást Neukum Nóra hegedűművész játéka tette még színesebbé. A megnyitót követően Jankó Zsolt testfestészeti bemutatót is tartott a közönség részére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!