Kinek drágák a tanácsnokok? - Mihalovics Péter sajtótájékoztatón utasította vissza az MSZP-s állításokat

Veszprém - Újabb olcsó politikai haszonszerzésnek esett áldozatul a Fidesz veszprémi képviselőcsoportja, szocialista barátaink a tanácsnoki rendszer megkérdőjelezésével bombázták a megye közvéleményét.

Varga Domokos Péter

A Fidesz veszprémi alelnöke fogalmazott így hétfőn, sajtótájékoztatón. Mihalovics Péter önkormányzati képviselő, tanácsnok szerint a szocialisták minden olyan pozíciót feleslegesnek gondolnak, melyet nem ők tölthetnek be. 

Visszautalt rá, hogy Veszprémben a tanácsnoki rendszert 1998-ban hozta létre az akkori SZDSZ-MSZP-s városvezetés. Majd feltett néhány kérdést: 

- Ha az MSZP Veszprémben ilyen érzékeny a takarékoskodásra, miért nem tiltkoznak a kormány pazarló intézkedései miatt? 

Vagy miért nem tiltkozott Hartmann Ferenc 2002 és 2006 között az akkori öt tanácsnoki pozíció miatt? Miért nem tiltakoztak a szocialista és az SZDSZ-es képviselők Dióssy László volt polgármester országos szinten legmagasabb, több mint kétmilliós jutalma miatt? 

Végezetül visszautasította azt a kijelentést, hogy a jelenlegi városvezetés közpénzből vásárolt többséget. 

A tájékoztató végeztével lapunk is kérdezett: - A Naplóban közölt összeállításból kiderül, az öt, megyénkben lévő városból egyedül Veszprémben kerül ki valamennnyi tanácsnok a városvezetést biztosító többség soraiból. Mi ennek az oka?

- A többség lehetősége és joga, hogy a képviselők közül megválassza a különböző pozíciókat. A veszprémi testület úgy döntött, hogy három civilt és három párt által támogatott politikust bíz meg tanácsnoki funkcióval. 

Érdemes lenne utánanézni annak, miként történik ez más megyei jogú városokban, hiszen teljesen másként működik ez egy kisebb és nagyobb léptékű településen - válaszolta tanácsnok képviselő. 

- Tisztán civil jelöltként egyetlenegy képviselő került be a veszprémi testületbe, a lokálpatrióta Molnár Ernő

Miért tekinthetők civilnek azok, akik a Fidesz támogatásával lettek képviselők? - hangzott következő kérdésünk. 

- Külön kategória az, ha valaki egy párt jelöltje, és emellett mások is támogatják, mint például engem, aki a Fidesz jelöltje voltam, de a Véd-egylet is támogatott - hangzott az újabb válasz.  

A másik kategória, ha valakit egy civil szervezet jelöl, de egy párt úgy gondolja, hogy a munkássága alapján tudja támogatni. Ilyen például Brányi Mária, aki külön frakcióban, a Védegylet frakciójában foglal helyet a közgyűlésben, és gyakran fogalmaz meg a Fideszétől eltérő véleményt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!