Szétlőtt korongok

Balatonfűzfő - A téli szünetet, illetve erőnléti edzéseket követően a koronglövők tavasszal már ismét lőállásokba állhattak.

Novothny Ottó

Az idei első minősítő trap versenyt Kovács Gusztáv nyerte meg, aki 125 korongból 110-et talált el, ami kiváló eredmény. Második ifj. Szollár András lett (97), harmadik Kónya Balázs (81). A juniorok között a Sólyom László (101), Bodó Máté (95), Rozman Gábor (valamennyien Balatonfűzfő Lövész Egylet, 79) sorrend alakult ki.

Az évadnyitó trap és skeet vetélkedőt a Balaton parti sportpályán rendezték meg. Tóth Zoltán (125 korongból 99 találat) nyert, megelőzve Kónyát (96) és Kecskés Lászlót (93). A junioroknál Bodó (95), Teplán László (88) és Rozman (67) osztoztak a három érmen.

Skeet szakágban Somogyi Árpád (125 korong, 114 találat) állhatott fel a dobogó legtetejére, Tomecz András (valamennyien BLE, 112) és a visegrádi Huszár Tamás előtt.

A hagyományos Füzesséry György emlékverseny (több fűzfői olimpikon nevelőedzője volt egykor a kiváló sportember) végén ifj. Szollár örülhetett a győzelemnek (125111), mögötte Kecskés (110) a második, Tóth (109) a harmadik lett. A juniorok versengését Teplán nyerte (101), Bodó (100) előtt.

A skeeteseknél a szombathelyi Bokor (125118) diadalmaskodott, Somogyi (116) és Pongrácz Bianka (100) előtt, aki remek eredményt ért el.

Putz István a fűzfői koronglövők és a válogatott szakedzője elmondta, hogy egyre többen jelentkeznek a tóparti klubnál, ami elismerése a szakmai munkának.

A sportlövők a közeljövőben az Európa, illetve világbajnokságra készülnek majd különböző válogató versenyekkel. A kontinensbajnokságot Eszéken rendezik, a vébé helyszíne Szlovénia lesz.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!