Otthon maradt a dicsőség - Mesterszakácsok versengtek Pápán

Pápa - Első alkalommal rendeztek mesterszakács gálát a városban. A Hotel Villa Classicában pápai, füredi és nyíregyházi csapatok készítettek húsvéti menüt. A zsűri és a közönség is a helyieknek adta az első helyet.

Kiss Nikolett

Kocsonyázott füstölt csülök tormahabbal, sajt chipsen tálalt friss salátákkal, fenyőmézes balzsamencet öntettel, tárkonyos bárányragu leves erdei gombákkal, konfitált csirkemell filé érlelt libamellel és kapros juhtúróval bélelve, desszertnek pedig maga a somlói álom, chilis csokihabbal és gránátalmás jégborzselével ez volt a győztes csapat menüje. 


A pápai csapat


Mint ahogy azt  Orbán László főszervező, üzletvezető elmondta: a versenykiírás szerint a téma a húsvét volt, a versenyzőknek meghatározott összegből kellett kihozni a saját tájegységükre jellemző négyfogásos menüsort. 


A füredi mesterszakácsok
(Fotó: Penovác Károly)


A zsűri a szokásos, más versenyeken is bevált pontozásos rendszert használta az értékeléskor. Ennek megfelelően aranyérmes és abszolút első lett a már említett hazai csapat, amelynek tagjai: Gyimóti Tamás szakácsolimpikon, Kiss Péter, a Villa Classica konyhafőnöke és Garabics Richárd mestercukrász. 

Második és szintén aranyérmes a balatonfüredi csapat, míg ezüstérmet szereztek a nyíregyházaiak.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!