Közös a felelősség

Pétfürdő - Olvasónk szerint a balesetmentes közlekedésben a gyalogosoknak is nagy felelőssége, példának okáért abban, hogy a kijelölt átkelőhelyet használják.

Szabó Péter Dániel

Tanulóvezetőként mondja mindezt a pétfürdői Herter Melinda, aki a közelmúltban lapunk sms-rovatában is hangot adott véleményének. 


Herter Melinda
(Fotó: Gáspár Gábor)

- Az volna a legegyszerűbb, ha mindenki betartaná a közlekedési szabályokat. Autós és gyalogos egyaránt. Egy alkalommal például Veszprém belvárosában sárga jelzésnél kellett tövig nyomnom a féket, mert egy férfi idő előtt lépett le a zebrára, de sokat mesélhetnék arról is, amikor a semmiből ugranak elém az emberek, pedig átkelő híján nem kellene számítanom gyalogosokra - meséli a civilben szobafestőként dolgozó hölgy.
 
Persze nem csak negatív tapasztalatai vannak a gyakorlati órákkal egyébként jól haladó Melindának.  

- Néhány autóstársam a tanulóvezetői jelzést látva igen előzékeny velem, akkor sem háborogtak vagy dudáltak rám, amikor egy forgalmas kereszteződésben bizony lefulladtam a kocsival. 

A megállóban várakozó buszsofőrök pedig a legtöbb alkalommal elengednek maguk mellett, csak azután jelzik kanyarodási szándékukat - mondja Melinda. 

- Sajnos azonban nem ez a jellemző, teszi hozzá a hölgy, mindenki siet, ideges és feszült a volán mögött, mintha egy percnyi késés miatt a világ omlana össze.  A balesetmentes közlekedéshez az emberi fejekben kellene előbb rendet tenni - jegyzi meg mosolyogva.
 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!