Szemétgödrök felszámolása összefogással

<b>Veszprém</b> - Csaknem ötmillió forintot nyertek civil szervezetek és az önkormányzat illegális hulladéklerakó-helyek felszámolására. A munkára március és május között kerül sor.

Németh F. Bernadett

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium tavaly írt ki pályázatot önkormányzatok, társadalmi szervezetek számára az illegális hulladéklerakók felszámolásának feladataira. 

A pályázatot a veszpérmi önkormányzat az Apolló Repülő Klubbal, Veszprém Város Környezet és Természetvédelméért Közalapítványával, Veszprémi Bridzs és Tájékozódási SE-vel, valamint az Új Kor Kulturális és Ifjúsági Egyesületen belül tagozatként működő Ökoklubbal közösen nyújtotta be. 

A pályázat elkészítéséhez és benyújtásához az Apolló Repülő Klub által 2007-ben készített dokumentációt használták fel. 
 
Az igényelhető, vissza nem térítendő támogatás maximális mértéke a pályázati költségvetés 80 százalékának megfelelő összeg, de legfeljebb ötmillió forint volt. A pályázat teljes költségének legalább 20 százalékát a pályázónak kellett biztosítania. A benyújtáshoz szükséges önrészt,  az egymillió forintot az önkormányzat biztosította. 
 
A benyújtott pályázattal 4,8 millió forintot nyertek el, így összesen 6,4 millió jut 14 közterületen található illegális hulladéklerakó felszámolására.  A  mintegy 850 köbméter hulladék felszámolása ebben a hónapban kezdődik el és várhatóan május végére fejeződik be.  

A felszámolás után az érintett területek utógondozásának, állapotfenntartásának megszervezésében, a lakossági tájékoztatásban részt vesznek a helyi civil egyesületek, s az érintett baráti köröket is szívesen bevonnák úgynevezett területgondnokként. A felszámolt területekre figyelmeztető táblákat helyeznek ki, de ezeken kívül szükség lesz rendszeres hatósági ellenőrzésre is. 

(Fotó: archív)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!