Ötvenezer dollár egy farmerért!

<b>Veszprém</b> - Fel a farmert, be a kádba – és tökéletesen passzol rajtunk a nadrág. Ma, Levi Strauss születésének 180. évfordulóján még mindig töretlen az eredetileg sátrak és ponyvák maradék anyagából készült ruhadarab.

Szarka Evelin

Ma már nincs szükségünk ilyen trükkökre, hogy megpuhítsuk álmaink nadrágját, a technológiának köszönhetően változatos formákkal és színekkel vesz le a lábunkról a farmer. 

*

A győztes nyűttes 
Kis farmertörténet számokban

Szüleink idejében kuriózumnak számított az aranyáron mért, Amerikából behozott kék, erős nadrág, a mai Kínában azonban mintegy hatezer cég gyártja, Európa csaknem százmillió darabot importál évente. 

Ha egyedi darabra fáj a fogunk, mélyen bele kell nyúlni a pénztárcánkba: a Swarowski-kristályokkal vagy gyémántokkal díszített luxusdarabok több tízezer dollárba is kerülhetnek.

A napjainkig legdrágább eredeti Levi’s farmernadrág egyben a legrégibb is: az 1880-as években készült darab 1998-ban egy ásatásnál került elő Nevadában, és csaknem ötvenezer dollárt adtak érte egy árverésen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!