MCFÉSZ: "Elhatárolódunk a gyilkosoktól"

<b>Veszprém</b> - Osztozik a Magyar Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetsége (MCFÉSZ) brutális körülmények között meggyilkolt Marian Cozma kézilabdázó családjának gyászában - közölte </em>Kozák János</em>, az MCFÉSZ elnöke, az Országos Cigány Önkormányzat alelnöke az MTI-vel.

Szausev Xénia

Marian Cozmát "nemcsak mi magyarok veszítettük el, hanem a nemzetközi sport és különösen hazája, Románia is gyászolja" - tudatta közleményben az MCFÉSZ elnöke a vasárnapi rendkívüli ülésüket követően. "Együtt érzünk azokkal a hozzátartozókkal, szurkolókkal, akik a sebesült sportolókért aggódnak" - olvasható a közleményben. 

Kozák János ugyanakkor utal arra is, hogy "megdöbbenve olvasták internetes oldalakon, hogy a konkrét adatok ismerete nélkül többen tényszerűen állítják; az elkövetők cigány származásúak voltak". 

Az MCFÉSZ a közleményében elmondja: "mint cigány emberek" tisztelettel kérik az ügyben nyilatkozókat, hogy az objektív tájékoztatás és a társadalom nyugalma érdekében kerüljék az egyébként is bűnbakkereső hangulat további szítását. 

Az MCFÉSZ nyomatékosan felhívja továbbá a politikusok figyelmét arra, hogy ezt a tragikus eseményt ne használják fel saját maguk és pártjuk politikai céljainak népszerűsítésére. 
    
Bárki legyen is a tettes, származásától függetlenül, "a cigányság nevében mi ezektől a gyilkosoktól elhatárolódunk, elítéljük tetteiket" - olvasható az MFCÉSZ közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!