Rossz évük volt a körözötteknek - Csaknem 60 eltűntet keres a megyei kapitányság

<b>Veszprém</b> - Rekordszámban fogtak el körözött személyeket tavaly a megyében, ami nagyrészt az eredményes felderítési munkának köszönhető. Megyénkben az elmúlt év első nyolc hónapjában 772 személyt fogtak el, ami 7,5 százalékkal több, mint a tavalyelőtti év hasonló időszakában.

Halmos György

- Veszprém megyében tavaly a különböző hatóságok csaknem félezer bűnügyi körözést rendeltek el - tájékoztatott dr. Váradi Piroska, a megyei főkapitányság szóvivője. 

Hozzátette, hogy döntő többségüket bűncselekmény miatt keresték, de akadt olyan elítélt is, aki nem vonult be a kiszabott büntetésének letöltésére. Körözést egyébként nem csak személyek ellen lehet kiadni, az rendőrség hosszú listával rendelkezik az eltulajdonított gépkocsikról, valamint a lopott műtárgyakról. 

Az országban csaknem 70 ezer gépkocsit keresnek úgynevezett tárgykörözésben. 
 
Kiemelt súlyú ügyekben a körözést a megyei főkapitányság rendeli el, ilyen az emberölés, vagy a fegyveres rablás. Előbbi bűncselekmény gyanúja miatt a megyében két kínai állampolgárt keresnek, akiket honfitársaik meggyilkolásával gyanúsítanak, ők az országos körzési top lista első két helyén szerepelnek. 

Hazai mellett lehetőség van Európára vagy a világ más részére kiadni körözést. Például nemzetközi elfogatóparancs alapján hozták vissza a Balatonfűzfőn elkövetett gyilkossággal gyanúsított férfit Svédországból. 

A megye legkeresettebb személyei közül tavaly az első tizenegyet elfogták, de például a napokban az egyik veszprémi bevásárlóközpontnál sikerült elfogni azt a személyt, aki BRFK körözési listáján szerepel előkelő helyen  tudtuk meg Váradi Piroskától. 

A megyei főkapitányság jelenleg csaknem 60 eltűnt személyt keres. További részletek a pénteki Naplóban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!