Bulvár

2015.10.26. 11:39

Egy szál kötélen, 40 méter magasan egyensúlyoztak a slackline csapat tagjai

Csesznek - Százöt méter hosszú kifeszített kötélen gyakoroltak a slackline-csapat tagjai a Kőmosó-szurdok felett.

Kutasi Zsófia

– Elképesztő érzés és élmény volt – nyilatkozta Kerekes Bence, az Outdoor Inhales csapat egyik tagja a kísérletről. Elmondta, korábban jártak a szurdoknál, és felmérték a lehetőségeket. A nehezített túrákhoz, sziklamászáshoz kiépített úgynevezett vasalt utak is alkalmassá tették a helyszínt a gyakorláshoz. A kötelet százöt méter hosszan, negyven-negyvenöt méter magasan feszítették ki.

A cseszneki panoráma egy száz méter hosszú, negyvenméteres magasságban kifeszített kötél közepéről. Ebben a látványban kevés embernek lehetett eddig része
Fotó: Tenczer Gábor/Outdoor Inhales

Külföldön többször járt és gyakorolt a csapat, Magyarországon ezt a highline kísérletet az egyedülálló környezet és rendkívül hosszú pálya is egyedivé tette. Kerekes Bence elmondta, rengeteg gyakorlás, nagy erő, állóképesség kell ahhoz, hogy a kötélen végig lehessen menni. A kötéltánchoz hasonlító slackline esetén az extrém élmény a kibiztosítás mellett is garantált.

Negyven méter magasan, százöt méter hosszan kifeszített kötélen egyensúlyozott egy bátor társaság kedvtelésből a Kőmosó-szurdok felett. A fotón: Sörös Ivett
Fotó: Tenczer Gábor/Outdoor Inhales

A csapat egy baráti társaság, a helyszínen sátraztak, a tervezőként dolgozó Kerekes Bence szerint a kellemes napsütéses időjárás is kedvezett számukra. Tervezik, hogy visszatérnek a helyszínre, és újabb „sétát” tesznek a cseszneki vár szomszédságában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!