Bulivan

2012.09.11. 07:17

Nelly Furtado új albummal jelentkezik

Több, mint hat éves várokozás után 2012 őszén végre új albummal jelentkezik a többszörös Grammy-díjas Nelly Furtado. A portugál énekesnő aktuális albuma The Spirit Indestructible címmel szeptember 17-én kerül a boltokba.

Zalai Hírlap

Az örökké kísérletezgető, zenéjében sokféle hangzást és kultúrát ötvöző Nelly Furtado 2000-ben mutatkozott be a Whoa Nelly című nagylemezével. Az albumról két dal is azonnal világsikert aratott, az I'm Like A Bird és a Turn Off The Light című szerzemények máig az új évezred kezdetének ikonikus számai közé tartoznak. Nelly Furtado következő albuma, a Folklore sem okozott csalódást, a rajta hallható Forca lett a 2004-es labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos dala. Az énekesnő 2006-ban érte el eddigi legnagyobb sikerét a Maneater, a Promiscuous, valamint a Timbalanddal közös Say It Right című dalokat is felvonultató Loose-szal. Azóta megjelentetett egy teljesen spanyol nyelvű lemezt is, most azonban újra angol nyelvű szerzeményeket ad ki.

A The Spirit Indestructible munkálatai 2009-ben kezdődtek. A felvételeknél olyan ismert producerek segítették az énekesnőt, mint az Amy Winehouse, The Fugees és Nas mellett is dolgozó Salaam Remi, a Lady Gaga, Beyoncé és Michael Jackson sikereinél bábáskodó Rodney Jerkins, valamint a többek között a Metallica korábbi stúdiómunkáit is irányító Bob Rock. A lemez első két kislemeze, az urbánus lüktetésű Big Hoops (The Bigger The Better), illetve a címadó dal, a The Spirit Indestructible lettek, melyek egyaránt elnyerték a rajongók tetszését.

- Amikor elkezdtem dalokat írni, egészen különleges, újfajta szabadságot éreztem a hangomban - mondta Nelly Furtado. - Emellett túláradó izgatottságot is, hogy újra popzenét írok. Ez a lemez számomra a megújulásról, a fiatalságról, a pozitív energiáról és a lélek rendíthetetlenségéről szól.

Videó:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!