Bulivan

2012.03.07. 09:36

Az elmúlt évszázadok bűneiről zenél a Soulfly

Március 12-én jelenik meg a Soulfly nyolcadik albuma, az Enslaved. A nagylemezen egy koncept történetet, a rabszolgaság témáját dolgozza fel, az elmúlt évszázadok bűneiről zenél a Max Cavalera gitáros-énekes vezette formáció.

Gyuricza Ferenc

A brazil származású, de már régóta az Amerikai Egyesült Államokban élő Max Cavalera első alkalommal vállalkozott arra, hogy koncept-albumot készítsen. Hasonló kiadványra sem a Soulfly, sem a korábbi zenekara, a Sepultura, de még a testvérével, Igor Cavalera-val közös Cavalera Conspiracy pályafutása alatt sem vállalkozott. Ugyan az ötlet már az 1996-ban kiadott Sepultura album, a Roots megjelenése után megfogalmazódott a zenészben, ám tervét csak most tudta valóra váltani.

A Soulfly az új albumot új tagokkal készítette el, a zenekarnak a Static X egykori tagja, Tony Campos személyében új basszusgitárosa, a Borknagar együttesből igazolt David Kinkade révén pedig új dobosa van. Az Enslaved című album felvételei a Phoenix-i Tellcat stúdióban készültek, a producer Zeuss volt, aki korábban többek között a Suicide Silence és a Hetebreed albumain is dolgozott már. Az első kislemez a World Scum című szerzeményből készült, a dalban a Cattle Decapitation énekese, Travis Ryan működött közre. A dal az elmúlt évszázad bűnözőiről és bűneiről szól.

A lemezen vendégként szerepel még a DevilDriver frontembere, Dez Fafara, valamint Max három fia, Zyon, Igor és Richie is.

Még több zene!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!