Bulivan

2010.05.08. 05:05

Szűcs Kinga szólólemeze

Jó kis kor címmel május 14-én jelenteti meg bemutatkozó albumát a musical műfajának egyik ismert alakja, Szűcs Kinga. A fiatal énekesnő 2009 óta a Pesti Magyar Színhz társulatának a tagja, ahol az István, a király című rockoperában Gizella királynét alakítja.

Gyuricza Ferenc

Szűcs Kinga tudatosan készült arra, hogy énekesnő váljon belőle. 12 éves korában már komoly színpadi rutinnal rendelkezett. Színészi képesítését 1999-ben, Gór Nagy Mária Színitanodájában szerezte, s első komolyabb szerepét - a Liliom Marikáját - szintén a tanodás évek alatt játszotta a Fiatalok Színházában. Az elmúlt tíz évben olyan nagysikerű produkciók főszerepében láthatta a közönség, mint a Chicago, az Evita, a Dzsungel könyve, a Hair, a Footloose, a Pinokkió, a Hotel Menthol vagy a Made in Hungária. Számos színházi- és filmszerepe mellett mindig az éneklést tartotta legfőbb hivatásának.

Bemutatkozó albumán 11 dal hallható, ezek egy része a már említett musicalekből és rockoperákból való. A dalok között két duett és egy tercett is szerepel, a West Side Story Amerikáját Mahó Andreával, a Moulin Rouge-ban hallható Come What May című felvételt Nagy Balázzsal, míg a Jézus Krisztus Szupersztárból ismert Minden nagyon jól van című számot Egyházi Gézával és szintén Nagy Balázzsal adja elő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!