Bulivan

2010.05.20. 11:07

A hét végén jelenik meg a Stone Temple Pilots új albuma

Május 21-én kerül a boltokba a Stone Templo Pilots legújabb albuma. A grunge stílusának egyik legismertebb zenekara ezúttal 12 új szerzeménnyel rukkol elő, de a lemezből készül olyan verzió is, amelyen négy további bónusz-dal kap helyet.

Gyuricza Ferenc

A Stone Temple Pilots új albuma címként szimplán a zenekar nevét viseli, ezzel is utalva arra, hogy egy teljesen új korszak indításáról van szó. Az amerikai formáció 1992-ben jelentette meg a hatalmas áttörést jelentő bemutatkozó albumát Core címmel. A következő években óriási népszerűségre tettek szert, a Purple, a Tiny Music, az No.4., valamint a Shangri-La Dee Da című lemezeiket mind a közönség, mind a kritikusok kitörő örömmel fogadták. Ennek köszönhetően mára már közel 40 millió eladott albummal büszkélkedhednek. A zenekar azonban 2001-ben pihenőre vonult. Az énekes Scott Weiland a Velvet Revolver élén tűnt fel, ahol egykori Guns N Roses zenészekkel játszott együtt.

Ez évben a Stone Temple Pilots eredeti felállásban újra saját albummal jelentkezik. A CD-n 12 szerzemény kap helyet, ám az úgynevezett deluxe-kiadás további négy bónusz-dalt tartalmaz. Utóbbiak közül három koncertfelvétel lesz, melyeket egy Chicago-i fellépésen rögzítettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!