Borosta

2015.12.15. 12:01

Felfokozott várakozás - Alig vannak már jegyek a Star Wars: Az ébredő erő premiervetítéseire

Megyeszerte óriási az érdeklődés a Star Wars űreposz legújabb része iránt. A mozikban már alig vannak jegyek a premiervetítésekre, s akad olyan filmszínház is, ahol már hetekkel ezelőtt elfogyott az összes tikett.

Szabó Péter Dániel

Hónapokkal ezelőtt beindult már a világméretű marketinggépezet, így még az sem tudott kitérni a Star Wars legújabb epizódjának hírverése elől, aki nem néz televíziót s nem használ internetet sem. Az élelmiszerüzletekben tejesdobozokról és sajtokról mosolyognak vissza ránk az űreposz főszereplői, a játékosztályon fénykardok és jedijelmezek tömkelegével találkozhatunk. Világszerte óriási a várakozás, a filmsorozat kedvelői kis túlzással már a perceket számolják a bemutatóig.

Nagy várakozással tekint a Star Wars új részének bemutatója elé a pápai Nagy Lehel és felesége, Füredi Helga. Mindketten az 501-es Légió Magyarországi Helyőrségét erősítik, ami egy 17 éves múltra visszatekintő nemzetközi Star Wars-jelmezes jótékonysági szervezet, mely több mint nyolcezer tagot számlál, a hazai helyőrség pedig 34 aktív főt tömörít.

- A tagság elnyerésének komoly feltételei vannak. Filmhű jelmezeinket nemzetközi elvárásoknak megfelelően saját kézzel készítjük el, melyeket aztán jóvá is kell hagyatnunk - árulta el Lehel. Kérdésünkre kiemelte, az űreposz nemcsak őket, hanem két fiukat is magával ragadta.

Az 501-es Légió tagjai saját kezűleg készítik jelmezeiket. Lehel maga kalapálta a Darth Revan öltözetéhez szükséges páncélt. (Fotó: Vallner Bettina)

Hangsúlyozta: elsősorban jótékonysági rendezvényeken vesznek részt, a jó ügy érdekében gyakran látogatnak meg jelmezesen kórházakat, beteg gyermekeket. Lehel évek óta Darth Revannak, a Sötét Oldal csábításának engedő jedi lovagnak öltözik. Helga belebújt már Mara Jade szerepébe, volt jedi, jelenleg pedig a Bo-Katan nevű fejvadász öltözetén munkálkodik.

- A fénykardos jelmezeknek is megvan a maguk varázsa, de úgy gondoltam, elmegyek egy másik irányba. Amikor a Star Wars-rajzfilmsorozatban megismerkedtem Bo-Katan karakterével, eldöntöttem: nekem ő kell. Így lettem fejvadász - jegyezte meg mosolyogva Helga.

Elmondásuk szerint nagyon várják már a bemutatót, s bíznak benne, hogy az hangulatában, stílusában a régebbi részekre hajaz majd.

Helga még jedi jelmezt visel, az új Star Wars-film vetítésre azonban már mint Bo-Katan fejvadász érkezik

A Star Wars: Az ébredő erő bemutatója iránt megyeszerte nagy az érdeklődés a mozikban. Hetek óta nem lehet például már jegyeket vásárolni a december 17-ei premiervetítésére az ajkai moziban, tudtuk meg Marácz Istvántól. A filmszínház vezetője elmondta, hatalmas érdeklődést tapasztaltak a filmeposz legújabb része iránt. – Van olyan nézőnk, aki erre az előadásra váltott jegyet és elmondta, már évek óta nem járt egy moziban sem, de a A Star Wars legújabb része miatt a vendégünk is lesz ezen az estén – jegyezte meg Marácz István, akitől megtudtuk, december 26-án, azaz karácsony másnapján Darth Vader, Chewbacca és a birodalmi osztagosok is feltűnnek az ajkai moziban, akikkel közös fotókat is készíthetnek majd a film rajongói.

Szintén óriási érdeklődés övezi a film bemutatóját Pápán, mondta el a Naplónak Micsik Zoltán mozivezető. – A Star Wars legújabb epizódjára még az is eljön moziba, aki 20–30 éve nem nézett meg egyetlen filmet sem. Rengeteg olyan ember érdeklődik, aki még előtte sosem járt nálunk. Érdekesség, hogy amikor elkezdtük árulni elővételben a jegyeket, aznap több tikettet adtunk el a Star Warsra, mint az aznapi összes vetítésre. A premierre már a jegyek kétharmada elfogyott, ami igen jó aránynak számít – mondta el Micsik Zoltán. – Három hétig vetítjük majd a filmet, s ez idő alatt beöltözve látogat majd el hozzánk az 501-es Légió két pápai tagja. Az lesz a feladatuk, hogy fenntartsák az erő egyensúlyát, közben pedig bemutatót tartanak fénykard használatából, s fotózkodni is lehet majd velük – jegyezte meg a pápai mozi vezetője.

Tapolcán ezzel szemben nem volt nagy roham, ettől függetlenül szép számban fogytak a jegyek az első három nap előadásaira, mondta el lapunknak Bakony Veronika, a tapolcai mozi vezetője. – Telefonon és személyesen is érdeklődnek a film iránt, amelynek csütörtök hajnali premiervetítésére még van ugyan jegyünk, ám a legjobb helyekre már korán elfogytak a tikettek – tette hozzá.

Ami a veszprémi helyzetet illeti, a Cinema Cityben a premiervetítésekre még vannak ugyan jegyek, ám néhány kivételtől eltekintve csupán az első három sorba válthatnak már tikettet a film rajongói.

Címkék#Star Wars

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!