Borosta

2011.05.05. 15:30

Radioaktív: sugárzó rock

Csontkovács, építészmérnök, gyógymasszőr és energetikai mérnök. Ugyanebben a sorrendben dobos, basszusgitáros, gitáros és énekes, vagyis a rockzenét játszó Radioaktív együttes tagjai.

Benedek Bálint


A tisztes polgári foglalkozások ellenére Gabi, Petya, Barni és Gili szíve mégiscsak örökké a rockért dobog.

A több mint hatesztendős nagykanizsai Radioaktív zenekar tagjai leginkább fellépések alkalmával találkoznak, bár a legtöbbször most már Budapesten játszanak. Ezúttal, közel két hónapos szervezés után, kizárólag lapunk kedvéért a Medgyaszay Házban is összeálltak egy kis zenélésre.

– Már 8 évesen a tükör előtt pöttyös baboskendővel a fejemen, befogott orral énekelve a Guns N´ Roses együttes frontemberét, Axl Rose-t utánoztam – mesélte a 26 éves Gilincsek Péter „Gili” énekes. – A bátyám állandóan az amerikai bandát hallgatta, így nyilvánvalóan én is megszerettem a rockzenét. Később ez rajongásig fajult, s úgy gondoltam, hogy ez a felszabadult életérzés passzol a személyiségemhez.

Gili akkor kapott igazán vérszemet, amikor egy szál gitárjával az egyik lánykollégium előtt adott egy máig feledhetetlen koncertet. A fiatalember különlegesen érces hangjába több hölgy szinte azonnal beleszeretett. A fiatalember bevallotta: a rockzene kemény, ezért határozott és férfias kiállást követel meg, amit, amíg világ a világ, imádnak a nők.

Ezt az állítást a többiek is megerősítették, különösen a 27 éves Einger Gábor „Gabi”, aki a dobok mögött bizonyítja tudását. Pedig a pályafutásának első hangszere még a furulya volt.

– Nem sokáig, hisz a nagybátyám állandóan dobolt, s úgy éreztem, nekem is ott a helyem – vette át a szót Gabi. – Nagyon jó döntésnek bizonyult, hiszen azóta sem lehet „kirobbantani” a szerelés mögül.
Bár egy sörözés utáni jó hangulatú koncerten majdnem leestem a színpadról, ugyanis addig mocorogtam a székemen, míg véget nem ért a színpad. Szerencsére mögöttem a fal is közel volt, így csak eldőltem.

 



A srácok egyébként elismerték, hogy néhány rövidital és az elmaradhatatlan sör hozzátartozik a rock bulik felhőtlen hangulatához. Olykor a mértékkel is hadilábon álltak, de a rengeteg poénos sztori miatt utólag ezt sem bánták meg.

– Előfordult, hogy éjszaka a nyílt utcán letolt nadrággal futóversenyt rendeztünk – folytatta a 26 éves Nemes Péter „Petya” basszusgitáros. – Azt már meg nem mondom, ki lett az első, de jó móka volt. Ezzel a bandával egyébként is minden fellépés külön történet, hiszen állandóan ugratjuk egymást, egyszóval lazulunk.

– A rock szabadságot ad, de segít az önmegvalósításban is – tette hozzá a 28 éves Sipos Barnabás „Barni” gitáros, a csapat humorfelelőse. – Épp valamelyik fellépésünk után pakoltunk össze, s egy hirtelen ötlettől vezérelve be akartam mutatni a többieknek, mennyire ütésálló a gitártokom. Ugráltam rajta kicsit, de a reccsenések gyorsan ráébresztettek arra, hogy tévedtem.

 



Barni történettára kifogyhatatlannak bizonyult, megtudtuk tőle, hogy egy kaposvári rádiófelvételre utazva a kelleténél többet öntöttek a garatra. Barni vodkásüveggel a kezében érkezett a stúdióba, de ott véletlenül kicsúszott a kezéből, és ripityára törött. A fiatalok feltalálták magukat, s úgy állították be a történetet, mintha az ajándékba vitt ital semmisült volna meg. A kanizsai rockerek tisztában vannak vele, hogy a színpadon nem jófiúk. Sőt, olykor a viselkedésük is hagy kivetnivalót, de nem tehetnek róla, ha a húrok közé csapnak, egyszerűen megőrülnek...

Áttették a klipjüket főműsoridőbe
A négytagú banda fennállása alatt két albumot készített, és több videoklippel örvendeztették meg rajongóikat. Az Újra címet viselő albumról a Csak még egyszer című dal ihlette klip forgatásáról tavaly lapunk is beszámolt. Azóta elkészült az Éget című videó is, melyet a hatalmas siker miatt az ország egyik legnagyobb zenecsatornája, a Music Television az éjszakai sávból a nappaliba tett át. Ám a fiúk ígérik, itt nem állnak meg, ugyanis hamarosan újabb klippel jelentkeznek, bár a részleteket még nem árulták el.  



 További zenei hírek itt!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!