Borászat

2015.06.06. 13:09

Virágzik a kéknyelű

Badacsonytomaj - A Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend újabb három lovaggal gyarapodott a Kéknyelű virágzásának ünnepén a kutatóintézetben.

Tóth B. Zsuzsa

A Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet hagyományos ünnepén a rendezvény fővédnöke, Czerván György a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára is megfelelt a próbatételeknek, így Barátossy Gábor és Tornai Tamás mellett szintén felvételt nyert a rendbe. A szombati ünnepségen Knolmajer Ferenc nagymester köszöntötte a leköszönő Tóth János Zoltán nagymestert, majd Czerván György a szőlő és bor ágazat agrárgazdaságban betöltött szerepéről tartott előadást.

A kéknyelű virágzásának ünnepén borlovaggá avatták Barátossy Gábort, Tornai Tamást és Czerván Györgyöt. A képen Kulka Gábor ceremóniamestergratulál a lovagoknak
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Májer János, a kutatóintézet igazgatója a szőlőhöz és borhoz kapcsolódó nemzeti értékekről, Kunszeri Miklós a borlovagrendek szerepéről beszélt. Krisztin N. László polgármester úgy fogalmazott, hogy a vidámság ünnepe is a kéknyelű virágzásáé, Földi István esperes pedig Isten áldását kérte a termésre és a gazdákra. A borlovagrendi avatást követően a kéknyelű borverseny eredményeit hirdették ki és a díjnyertes borokat kóstolták a vendégek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!