Belföld

2016.09.26. 20:01

Teréz körúti robbantás - Gyertyagyújtás a Honvédkórház előtt

Budapest - A résztvevők gyertyagyújtással és mécsesekkel fejezik ki együttérzésüket a robbantásban megsérült két rendőrnek, akiket a Honvédkórházban ápolnak.

A főváros VI. kerületében, a Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben lévő egyik földszinti üzlethelyiségnél szombat éjjel történt robbantás, amelyben két rendőr megsérült.

Egy Facebook-csoport által szervezett rendezvényen az emberek a Honvédkórház elé vonultak, ahol a robbantásban megsérült két rendőrnek gyújtanak mécseseket. A kórházban ápolják a rendőröket, akik közül az egyik életveszélyesen, a másik súlyosan megsebesült. Az orvosok mindkettőjük állapotát stabilizálták.

MTI Fotó: Kovács Attila

A Központi Nyomozó Főügyészség folytatja a nyomozást a szombat esti Teréz körúti robbantás ügyében, amelynek feltételezett elkövetőjéről közzétett egy videofelvételt és több fotót a rendőrség. A parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke szerint nem valószínűsíthető az ideológiai, különösen a dzsihadista motiváció a robbantásnál.

Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője hétfő délutáni közleményében azt írta: a robbantás ügyében beszerzett bizonyítékok alapján megállapítható, hogy a támadás célpontjai "kifejezetten a rendőrök voltak", így a nyomozás lefolytatása az ügyészség, azon belül a Központi Nyomozó Főügyészség hatáskörébe tartozik. A rendőrség ezért az ügyet átette a Központi Nyomozó Főügyészségre, az iratok megérkeztek az ügyészség épületébe - tette hozzá.

MTI Fotó: Kovács Attila

A rendőrség közölte: az ismeretlen férfi körülbelül 170 centiméter magas, 20-25 év körüli, az elkövetéskor világos horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmernadrágot és fehér sportcipőt viselt. Papp Károly országos rendőrfőkapitány 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!