Belföld

2015.11.10. 16:17

Nő a minőségi borfogyasztás

Budapest - Minden várakozást felülmúló sikerrel kezdődött meg a minap a Borkollégium lapcsoportunk médiatámogatásával szervezett Bevezetés a borkóstolásba című tanfolyamsorozata. Már az első, egynapos foglalkozás iránt is nagy volt az érdeklődés, a résztvevők száma meghaladta a harmincat.

Osváth Sarolta

A főváros egyik szállodájában tartott egész napos foglalkozásra főként borkedvelő laikusok, a kulturált borfogyasztás iránt érdeklődők, illetve a borkultúrát érteni akaró vendéglátós, kereskedelmi és marketingszakemberek jelentkeztek - tudtuk meg Tábor Istvántól, a magyar piacon több mint húsz éve jelen lévő Borkollégium ügyvezetőjétől. Mint a Naplónak elmondta, a bevezető képzést bárkinek ajánlják, aki híve a kulturált borfogyasztásnak.

- Ezen a szinten mindenkinek ismernie kellene a borokat tette hozzá. Az utóbbi években már hazánkban is örvendetesen fejlődik a borkultúra, egyre nő a minőségi borfogyasztás iránti igény. Ezt segíti elő az oktatás, a szükséges ismeretek elsajátítása. Tanfolyamaink nem iskolai tudást adnak át, hanem a gyakorlatra koncentrálnak. A bor világáról és az alapismeretekről szóló előadásokon kívül nagy hangsúlyt fektetünk a borkóstolásra, az ehhez szükséges információk, tapasztalatok átadására - hangsúlyozta.

A Borkollégium a bevezető egynapos, tizenkét féle bor kóstolásával egybekötött tanfolyamán kívül háromfokozatú képzést nyújt, amelynek végén sikeres vizsgával bor-ajánló, bortanácsadó és borbecsüs minősítés szerezhető.

Agárdy Csaba és Grábics Gábor a tanfolyam hallgatói között
Fotó: Bebes Mátyás

Nagyon örülünk annak, hogy a Pannon Lapok Társasága médiatámogatásával a vidéki közönséget is jobban bevonhatjuk a kulturált borfogyasztás elterjesztését szolgáló céljaink megvalósításába emelte ki az ügyvezető.

A tanfolyamon Sánta Zoltán borakadémikus többórás délelőtti előadása egyebek közt ezekkel a témákkal foglalkozott: milyen borstílusok léteznek, melyek a világ nagy borvidékei, hol helyezkednek el a magyar borok a világ piacán, mitől egyedülállóan különleges a tokaji aszú, mik a világtrendek és hol tart a hazai borkultúra. Délután következett a tizenkét féle hazai borral való megismerkedés, majd az oldott hangulatú kóstolás, miközben a résztvevők a nap folyamán felmerült kérdéseikre is választ kaptak.

A Borkollégium következő, szintén Budapesten tartandó Bevezetés a borkóstolásba című tanfolyamának időpontja december 12. Jelentkezni a PLT megyei ügyfélszolgálati irodáiban lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!