Belföld

2016.11.21. 14:53

Ilyen egyszerű még sose volt a párhuzamos parkolás!

Ugye mindannyiunknak ismerős a helyzet: ha ide tekerem, kilóg az eleje, ha oda tekerem, messze leszek a padkától. Mutatjuk a tökéletes parkolás titkát!

A szoljon.hu cikkéből kiderül, hogyan tanulhatjuk meg a tökéletes párhuzamos pakolás titkát.

Először is fel kell mérni a terepet, amihez jó, ha valóban ismerjük, azaz a volánnál ülve is érezzük a kocsink hosszát. Ez, hacsak nem vadonatúj a járművünk, ösztönösen menni fog. Ha az autónk hosszánál legalább harmadával nagyobb az üres hely, akkor nekiveselkedhetünk a párhuzamos parkolásnak, be fogunk férni. Először is előre kell gurulni a kiszemelt hely előtt parkoló jármű mellé.

Az autónk hátsó tengelyének egy vonalban kell lennie az első kocsi hátuljával. A kormányunkat elforgatva eztán ívben be kell tolatni az üres helyre. Addig tolassunk, míg a kocsink első lámpája egy vonalba nem ér az elöl parkoló autó hátsó lámpájával. Miután ez megvan, és szögben megálltunk a padkánál, a kormányt a másik irányban eltekerve, úgy tovább tolatva tudunk simán becsusszanni a kívánt helyre – párhuzamosan. Nem is olyan nehéz, ugye?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!