Belföld

2013.08.26. 18:05

Siófok a legsportosabb balatoni település

Harminc település csapatainak részvételével, immár kilencedik alkalommal rendezték meg Vonyarcvashegyen a Mozdulj Balaton Sporttalálkozót.

Gajdos József

A nyarat átfogó szabadidős programsorozat zárásaként a résztvevő strandok együttesei mérhették össze egymással az erejüket streetballban, kispályás labdarúgásban és strandröplabdában.

A résztvevő strandok streetballban, kispályás labdarúgásban és strandröplabdában versenyeztek (Fotó: Orosz Ferenc)

A megjelent csapatokat Kiss Norbert, az Emberi Erőforrások Minisztériuma ifjúságért és sportkapcsolatokét felelős helyettes államtitkára, Szalóki Jenő, a Balaton Fejlesztési Tanács tagja és Bartsch János programigazgató köszöntötte. A pályákon ezután egymást érték az izgalmas mérkőzések. A legnépesebb mezőny a strandröplabda tornára gyűlt össze, ahol 22 páros versengett a győzelemért. A döntőt végül egy balatongyöröki és egy siófoki duó játszotta egymással, és a somogyiak nyertek. A strandröplabdázók tornáját a Mozdulj Balaton programsorozat tavasszal elhunyt balatonfenyvesi szervezőjéről, Csiszár Gézáról nevezték el.

A streetballcsaták végén az idén is a rutinos játékosokkal felálló siófokiak örülhettek, labdarúgásban pedig a keszthelyi gárda hódította el az aranyérmet.

Az eredmények összesítése után kiderült, hogy a Balaton legsportosabb települése címet az idén Siófok városa érdemelte ki.

 

Streetball: 1. Siófok, 2. Ábrahámhegy, 3. Gyenesdiás. Kispályás labdarúgás: 1. Keszthely, Libás Strand, 2. Badacsonytomaj, 3. Szárszó, központi strand. Strandröplabda, Csiszár Géza emléktorna: 1. Siófok, 2. Balatongyörök, 3. Keszthely, városi strand. Összesítésben: 1. Siófok, 2. Keszthely, libás strand, 3. Ábrahámhegy.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!