Belföld

2012.03.24. 09:02

Plusz még egy ölelés

Veszprém - Ha makacs, és már dühösek vagyunk, mert hajlíthatatlan, rugalmatlan, és minket kényszerít arra, hogy változtassunk a terveinken, a végén megölel.

Varga Domokos Péter

Ezekkel a szavakkal vezette be  Lovas Irén az ajkai Molnár Gábor Műhely Alapítvány által a Down-szindrómával élők világnapja alkalmából szervezett családi délutánt. Az alapítvány intézményvezetője bevezető gondolataiban úgy fogalmazott, egy Down-kóros gyermekre sohasem lehet haragudni, mert szeretetével többre tanít, mint bármelyik iskola: egyszerűen nem hagyja, hogy ne figyelj oda a szívedre. Elmondta, most azért vannak itt annyian együtt, hogy ebből a sok ölelésből jusson mindenkinek.

És jutott is. Sztárvendégekkel együtt és azok mellett fogyatékkal élők foglalták el a Balaton Plázában felállított színpadot, és játszottak, zenéltek nagy örömmel maguknak és a közönségnek. A legtöbb produkciót a szervező Molnár Gábor-osok mutatták be: színdarabokat, néptáncot, rockzenét. Utóbbit a már országos ismertségre  szert tett Hang-Adó együttes adta elő.

A rendezvényen elárverezték két művész, Debreczeny Zoltán Hangadó és Kovács Péter Jó reggelt, Veszprém  című festményét, hogy a bevételből támogassák a Hang-Adó együttes írországi útját. (A zenekart a European Song fesztiválra hívták meg.)

A délután házigazdája és szóvivője Szőke András volt, fellépett többek között Vastag Csaba és Sub Bass Monster. Minden előadó ingyen vállalta a fellépést, hogy ezzel is támogassák a szervezők nemes célját, a fogyatékkal élő embertársaink iránti figyelemfelkeltést, azt, hogy fogadjuk el és szeresssük a Down-kórosokat is. 

 

Az ajkai Molnár Gábor Műhely Alapítvány először szervezett rendezvényt a Down-szindrómával élők világnapján. Az alapítvány 60 fogyatékkal élő emberrel foglalkozik, közülük 35-en léptek fel a rendezvényen. Tízféle tevékenységet végeznek, a művészeti csoportok mellett például kutya- és munkaterápiát, valamint  érdekérvényesítésre, főzésre, mentális karbantartásra is tanítják a sérülteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!