Belföld

2010.05.18. 09:16

Bőnynél árad, Mezőörsnél apad a víz

Győr - Bőnynél árad, Mezőörsnél viszont már apad a Cuhai-Bakony-ér, amely vasárnap este öntött ki medréből; Rétalap csak munkagéppel közelíthető meg - közölte a Győr megyei katasztrófavédelem ügyeletének vezetője kedd reggel az MTI-vel.

MTI

Mezőörsön az éjjel újabb árteret nyitottak meg, így ott lassú - óránként fél centiméteres - apadás kezdődött; eközben a lejjebb fekvő Bőnyben este óta tíz centit emelkedett a vízszint. Az előbbi településen 91, az utóbbin 56 embert kellett kitelepíteni eddig - mondta Horváth László hadnagy.

Rétalapra viszont csak e két településről vezet út, amelyet több helyütt elöntött a víz, így a faluba csak munkagéppel lehet bejutni. Onnan azonban nem jelentettek veszélyhelyzetet - tette hozzá.

Jelezte ugyanakkor: továbbra is érvényben van a 81-es út Pér és Mezőörs közötti szakaszára vasárnap este elrendelt lezárás, míg a közeli 82-es út több szakaszán a vízátfolyások miatt kellett sebességkorlátozást életbe léptetni.

A Cuhai-Bakony-ér áradása miatt újabb utat kellett lezárni Győr-Moson-Sopron megyében kedd délelőtt - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. ügyeletese az MTI-vel.

Reggel fél tíz óta nem lehet behajtani a Banát Bőnnyel összekötő útra - mondta Varga Bálint, hozzátéve, hogy  az áradás miatt Rétalapot továbbra is csak munkagéppel lehet megközelíteni, Mezőörsre pedig csak egyetlen úton lehet bejutni, és tart még a Tét-Felpérc, valamint a kajárpérci bekötőút zárja.

Közlése szerint az ár levonulta után tudnak választ adni arra a kérdésre, mekkora kárt okozott az utakban a víz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!