Belföld

2009.08.24. 06:59

Traktorokkal, teherautókkal is demonstrálnak a Tarna menti települések

Tarna - Traktorokkal, teherautókkal és személygépkocsikkal zárták le a fél útpályát hét Heves megyei, Tarna menti településen hétfőn, a forgalmat polgárőrök irányítják - tájékoztatta a Tarnamenti Kistérségi Területfejlesztő Társulás elnöke hétfőn reggel az MTI-t.

MTI

Hétfőn reggel hat órakor kezdték meg a blokádot, a kora reggeli órákban még jobbára autóforgalom zajlott a térségben. Aldebrőn, Feldebrőn, Kálban, Kompolton, Tarnaszentmárián, Tófalun és Verpeléten zárták le az utakat. A demonstrációhoz Kápolna is csatlakozott ugyan, de a faluban végül nem tudták megszervezni az útlezárást.

A szerda estig tartó demonstrációval azt akarják elérni, hogy a közeli bányákból ne a falvakon keresztül vezető közúton, hanem vasúton szállítsák a követ, ebben már a szaktárcától és az országgyűlési képviselőktől is segítséget kértek - mondta Farkas László Márton kistérségi elnök. A községek évek óta egyeztetnek már a magántulajdonban lévő bányákkal, de eddig nem értek el eredményt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!