Belföld

2009.07.10. 02:29

Szezonvég az elején

Megyei körkép - Hol vannak azok az idők, amikor tömegek tülekedtek az évszakok utolsó hónapjaiban megtartott szezon végi kiárusításokon? Ma már naponta van végkiárusítás, évszaktól függő akció, csak vásároljunk.

nincs nev

- Rendszeresen benézek a kedvenc üzleteimbe - árulja el Horváth Réka ösküi olvasónk. - Szeretem a divatos ruhákat, de van, amikor inkább valami kényelmes darabra vágyom. Nem vetem meg a turkálókat sem, de mégis sokkal jobban kedvelem a szakboltokat és a szalonokat.

- Nyilván a gazdasági válság is oka annak, hogy előbbre jött a szezon - véli Straub Judit egyetemi hallgató. - Közgazdásznak tanulok, és fontosnak tartom, hogy helyi, családi szinten is soroljuk a fontos és nem alapvető kiadásokat, minél jobban összeegyeztessük az igényeket a lehetőségekkel. Ruhát szinte csak szezon végi akciókban vagy végkiárusításokon veszek magamnak. Szeretem a jó minőségű anyagokat, a divatot, de fontosabbnak tartom, hogy az egyéniségemnek feleljen meg a ruha, amit választok. A márkás ruhaneműk is szimpatikusak számomra, de ezek többsége eredeti áron nem az én pénztárcámnak való.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint ebben az évben minden hónapban kevesebbet vásároltunk, mint az előző év azonos időszakában. Ez nem jó sem az iparnak, sem a kereskedelemnek. Ha nem tudnak eladni, akkor nem lehet fenntartani az üzletet, nem fognak beszerezni újabb árukészleteket, s tönkremennek a gyártók is. Egy piackutató cég adatai szerint a magyar vásárlók többsége eddig sem minden hónapban vett ruhaneműt, az utóbbi időben pedig még ritkábbak lettek a beszerzések. Figyeljük az elérhető árakat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!