Belföld

2009.07.06. 15:24

Pert vesztett Deutsch Tamással szemben Tomcat

Budapest - Politikai közszereplőnek számít a Tomcat néven publikáló blogger, erre hivatkozva a Fővárosi Bíróság hétfőn első fokon, nem jogerősen elutasította a Polgár Tamás által Deutsch Tamás (Fidesz) országgyűlési képviselővel szemben benyújtott keresetet.

MTI

Tomcat (Polgár Tamás) a Heti Válaszban 2008 tavaszán közölt Deutsch-interjú kapcsán azt kifogásolta, hogy a fideszes képviselő súlyosan sértő megjegyezéseket tett rá. Szerinte "újfasiszta mocsoknak" és "szélsőséges zavarkeltőnek" nevezte Deutsch Tamás, aki egy tüntetéssel kapcsolatban azt a megjegyzést tette rá, hogy akkor "csak a politikai pecsenyéjét sütögette". Polgár Tamás mindezért félmillió forint nem vagyoni kártérítést követelt.

Az ügyben eljáró bíró indokolásában elmondta: a bíróság osztotta az alperes jogi álláspontját, amely szerint "a szélsőséges zavarkeltő" és "a politikai pecsenyesütögetés" politikai véleménynyilvánítás. A felperes álláspontjával szemben azonban a bíróság szerint Polgár Tamás politikai közszereplőnek számít.

A felperes a tevékenysége során tudatosan törekszik a közvélemény befolyásolására, saját véleményének a terjesztésére. Számolnia kell azzal, hogy adott esetben, ha ő élesen fogalmaz, akkor vele szemben is ilyen megfogalmazásokkal élhetnek - tette hozzá Pataki Árpád.

Az ítélet ellen a kézbesítéstől számított 15 napon belül lehet fellebbezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!