Belföld

2009.02.13. 03:27

Közpénzt fordítanak pártpropagandára?

Veszprém - A Helyi Téma januári, megyei terjesztésű számában bemutatták az ajkai képviselő- és a tapolcai polgármester-választás fideszes jelöltjeit. Mindezt közpénzből finanszírozták, ezzel a megyei önkormányzat vezetői átléptek egy megenged- hető határt.

Varga Domokos Péter

Sajtótájékoztatón szólt erről tegnap a megyei közgyűlés szocialista frakciójának vezetője. Pusztai István elmondta, az elmúlt közel két és fél év azt bizonyítja, hogy a megyei önkormányzat fideszes vezetőitől nem idegen a kommunikációs lehetőségek pártpolitikai propagandára történő felhasználása.

Kifejtette, hogy a színvonalasnak egyáltalán nem tekinthető bulvárlap, a Helyi Téma hirdetési oldalainak megvásárlási módja már egyértelműen jelezte a felhasználás politikai szándékát. 

Szerinte a próbaszámok megjelentetése azt szolgálta, hogy a közbeszerzést tárgyalásos formában bonyolítsák le, ezzel zárva ki a nyilvános meghirdetést.

Megemlítette, hogy a megyei közgyűlésben elutasították a szocialisták közszolgálati jellegre vonatkozó javaslatát, ennek az üzenetét csak úgy tudták értelmezni - a Napkirály után szabadon -, hogy az önkormányzat mi vagyunk .

Pusztai István álláspontja szerint az a tény, hogy a szerkesztést, írást és a fotózást egyaránt az elnöki kabinet sajtóreferense látja el, önmagában is politikai szándékra utal. 

A tartalom ugyanígy, hiszen ezekben az írásokban a közgyűlés tisztségviselőinek tárgyalásairól, találkozóiról, a fejlesztések átadásairól, a fideszes városok töretlen fejlődéseiről tudósítanak.

Ez az adófizetőknek 2008-ban 27 millió forintba került, a jövő évi költségvetési tervbe viszont kommunikációra - ami elsősorban a Helyi Téma finanszírozási forrása - 50 milliót állítottak be - mellékelt ér- veihez egy számadatot is az MSZP frakcióvezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!