Bazsi

2016.12.21. 15:55

Fiatal és idős is értékes - Az egészséges társadalomban mindenkinek helye van

Bazsi - Pásztor Emanuel várvölgyi plébános szentmiséjét követően a helyi fiatalok adtak ünnepi műsort a művelődési házban tartott falukarácsonyon advent negyedik vasárnapján.

Tisler Anna

Pásztor Emanuel atya beszédében hangsúlyozta, hogy minden ember értéket hordoz, minden életkorú emberre szüksége van a társadalomnak. Régen, amikor több generáció élt együtt, ez mindenki számára természetes volt. A gyerekek tanultak, a felnőttek dolgoztak, az idősek bölcsességükkel segítettek. Akkor eszébe sem jutott senkinek, hogy ha megbetegszik, kérje orvosát, hogy segítse őt a halálba. Ma pedig, mint a hírekben olvashattuk, külföldön már gyerek is megteheti azt. Az eutanázia lehetősége azt fejezi ki, hogy nincs szükség az idősekre és a betegekre. Egy társadalom csak akkor működhet egészségesen, ha mindenkinek helye van abban.

A fiatalok adtak műsort a falukarácsonyon. Az ünnepséget a művelődési házban tartották
Fotó: Tisler Anna

A misét követően a gyermekek és fiatalok karácsonyi dalokat, verseket adtak elő, majd a Luca-naphoz kötődő népszokásokat mutatták be. A színdarabot, amelyben az óvodástól a középiskolásig mindenki szerepelt, Németh Zsuzsa tanította be.

A műsort követően a szervezők mindenkit vendégül láttak.

Címkék#Bazsi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!