Balatonkenese

2016.12.28. 16:34

Az értékes ember útkeresése

Balatonkenese - Háromnapos adventi lelkigyakorlatot tartott a római katolikus templomban Paál Sándor Ede, a Balatonalmádi Szent Imre-plébánia káplánja.

Civil Tudósítónktól

Mondanivalóját a keresztény ember útkeresése köré összpontosította. Keresztelő János és Jézus példájának párhuzamosságát vázolta fel. János Jézus működése előtt lelki vezetőként támpontokat adott az embereknek.

Kiemelte, hogy az értékes ember keresi az utat, amelyben megtalálja saját maga élete célját, Krisztust.A prédikációban rámutatott, arra hogy a keresztény ember a lélek embere, azé a léleké, amely önmagát megajándékozó szeretettel megtestesült értünk.

Jézus új utakat nyitott meg számunkra. Velünk van a várakozás időszakának, vagyis az advent elejétől kezdve, nem úgy, mint kisded, hanem mint aki eljön a világ végén és megtartja az utolsó ítéletet. Megállapította, hogy a ami utunknak akkor lesz vége, amikor a mennyországban Isten társaságában örvendezünk. A szűk úton való utazásnak nincs vége. Mindenkinek saját magának kell gondoskodnia arról, hogy a végső céljához érjen.

A keresztényeknek van a legjobb és legsikeresebb térképük, ahol a szűk ösvényen Jézus vezet bennünket. Az a Jézus, aki hamarosan megszületik lelkünkben, és a szeretetünkkel, áldozatvállalásunkkal tápláljuk, hogy minél nagyobbra nőjön lelkünk temploma.

Varga Ákos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!