Balatonfűzfő

2017.08.22. 20:22

Pályázati forrásból újul meg a fűzfői városháza

Teljes külső felújítást végezhet el az önkormányzat a városháza épületén, miután a tetőszerkezet korszerűsítésére is forráshoz jutott a település.

Marton Attila

Ahogyan arról nyár elején beszámoltunk, az önkormányzat mintegy 111 millió forintot nyert el európai uniós pályázaton a városháza energetikai megújítására, a munkálatok év végén kezdődnek és 2018 őszére fejeződnek be.

Az 1920-as években épült, mára leromlott állapotú épület tetejéről hullik a pala és a párkány
Fotó: Penovác Károly

A közelmúltban a település a Belügyminisztérium pályázatán is sikeresen szerepelt, így további mintegy 26 millió forint vissza nem térítendő támogatásból az épület tetőszerkezetét is felújíthatják, mondta Nóti Attila városfejlesztési referens. Hozzátette, a projekt megvalósítása azért is sürgős feladat, mert az 1920-as években épült, mára leromlott állapotú épület tetejéről hullik a pala és a párkány.

A jövő év elején kezdődő és a jelenlegi tervek szerint 2018. április 30-áig tartó munkálatok során azbesztmentesítik és teljesen felújítják az épület tetőszerkezetét, szigetelik a födémet, valamint napelemes rendszert is kiépítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!