Balatonfűzfő

2013.05.23. 17:56

Nyugdíjasok úszóversenye

Balatonfűzfő - Hét dunántúli és budapesti nyugdíjas egyesület több mint száz tagja vett részt a harmadik alkalommal meghirdetett úszóversenyen, aminek csütörtökön a fűzfői uszoda adott otthont. (A rendezvényt korábban megyei szinten rendezték meg, három éve dunántúli.)

Halmos György

A rendezvényt szervező Életet az éveknek országos szövetség sportbizottságának elnöke érdeklődésünkre közölte: a versenyt immár második alkalommal rendezték Balatonfűzfőn, három úszásnemben (mell, gyors, hát) mérték össze erejüket és tudásukat a nyugdíjasok az 50 méteres távon.



Fotó: Orosz Péter



A férfi és női mellet a gyengébb nem képviselőinél 70 év feletti kategóriában is indultak versenyzők – közölte Czingler Sándor. Megemlítette, hogy összesen tíz arany-, nyolc ezüst és hét bronzérmet osztottak ki a versenyzők között. Az idei esztendőben nem a legeredményesebb egyesületet, hanem a legidősebb versenyzőt díjazták, az ajkai Kalmárné Kollár Ida vehette át Balatonfűzfő polgármesterének felajánlását. Nemcsak a versenyre, a szervezésre, de a hangulatra sem lehetett panasz, a félszáz főből álló kísérőcsapat fergeteges hangulatot teremtett. A verseny után a nyugdíjasok kilátogattak a közeli csillagvizsgálóba is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!