Balatonfüred

2014.08.17. 13:22

Újabb remekművek találtak gazdára a Pintér Aukciósház árverésén

Balatonfüred – Negyedik aukcióját tartotta meg a Pintér Aukciósház a városban. A legértékesebb műtárgy ezúttal közel hárommillió forint értékben kelt el.

Kutasi Zsófia

A Vitorlás étteremben megrendezett árverésen, melynek központi témája a Balaton, nyár, szerelem volt, több mint háromszázan vettek részt. Az aukció különlegességének két Klie Zoltán festmény számított.  Az Aktok vízparton 1,4 millió forint, a Kert című festmény 1,2 millió forint kikiáltási árról indult, és mindkét kép közel a duplájáért kel el.

A füredi aukción jelentős volt az aktív, személyes részvétel és kevesebben licitáltak telefonon.

- Fantasztikusan jól alakult az aukció, melyen a műtárgyak közel 60-70 százaléka kelt el. - mondta Pintér Péter, az Aukciósház vezetője. Hozzátette: az emberek ki vannak éhezve a szépre, a jóra, és a pozitív benyomásokra. Szemben a budapesti árverésekkel, itt sokkal nagyobb volt az aktív, személyes részvétel és kevesebben licitáltak telefonon. Ez is egy rendkívül pozitív visszajelzés a ház számára. Az aukciók nem csupán szakmai, hanem egyben társasági eseménynek is számítanak, és ez a tendencia egyre jobban érződik napjainkban. A profi gyűjtők mellett pedig mindinkább a nagyközönség is vásárol műtárgyakat, amely a piac felélénkülését mutatja.

A holtszezonnak számító nyári időszakban az eladás a Pintér Aukciósháznál nem szünetel: - A balatoni szerelmemet összekötöm ilyenkor a munkával - nyilatkozta Pintér Péter, aki gyerekkora óta a nyarakat a Balatonon tölti.

Az aukciót negyedszer rendezték meg Balatonfüreden. Az első két alkalommal a Vaszary Villában, harmadik és negyedik alkalommal pedig a Vitorlás Étteremben, közvetlenül a Balaton parton licitálhattak az érdeklődők a műtárgyakra, melyek között festmények és kerámiák egyaránt szerepeltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!