Balatonfüred

2016.02.10. 19:34

Náluk már kitavaszodott - Füredi alkotók tárlata a Folyosógalérián

Balatonfüred - Tavasz címmel nyílt kollektív tárlat a polgármesteri hivatal Folyosógalériájában füredi alkotók festményeiből.

Kekk Sára

A téma ugyan adott volt, de, mint tudjuk, nem vagyunk egyformák, a művészek is más-más értelmezésben ábrázolták az évszakot. A technikát illetően az olajfestmények vannak többségben idén is, de a képek mellett versek és még egy foltvarrás technikával készült alkotás is helyet kapott.

Megnyitó beszédében Gaál Antal balatonfüredi költő elmondta, bár az időjárás most nem a szebbik arcát mutatja, mégis ünnepnek nevezné a megnyitó napját, hiszen minden olyan nap ünnep, amikor a művészet valamelyik ága megnyilvánulhat. Amíg odakint a zord tél uralkodott mindenek felett, addig a művészek már a tavaszra készülődhettek. A tavaszra, a megújulásra, az újjászületésre – mondta a költő.

Az alkotások között az ember úgy érezhette, tényleg kitavaszodott, a tobzódó színek látványától szinte érezni lehetett a tavaszi illatkavalkádot. A borongós időben igazán élénk színfolt ez a kiállítás, hiszen nézői számára elhozza mindazt, amire a hosszú téli napok alatt vágytak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!