Balatonfüred

2016.08.13. 18:43

Közösségépítő vacsora fehérben Balatonalmádiban

Balatonalmádi - Több tucatnyian vettek részt a harmadszor megrendezett fehér ruhás flashmobon a Szent Erzsébet ligetben szombaton este.

Marton Attila

A nyilvános összejövetelhez bárki csatlakozhatott, mindössze annyi volt a feltétel, hogy fehér ruhában érkezzen a közös vacsorára, és vigyen magával ételt, italt. A résztvevők idén is a Szent Erzsébet ligetben a zenepavilonnál gyűltek össze a fehér abrosszal terített asztalok köré.

Fotó: Módos Csaba

A résztvevők barátkoznak, beszélgetnek egymással, és megkínálják egymást a találkozóra vitt étellel, süteménnyel, mondta Gaál Ildikó Hajnalka, az egyik szervező, aki mellett Péter Katalin és Tari Tibor vesznek részt a találkozó előkészítésében és lebonyolításában.

A szombat estébe nyúló program pohárköszöntője után Káplán György énekművész adott kisebb koncertet, majd a résztvevők csillagszórót gyújtottak, miközben Németh Patrícia énekelt. A programot közös fotózás, beszélgetés zárta, valamint az összejövetelre érkezők vízen lebegő mécseseket gyújtottak.

A vacsora fehérben nevű kezdeményezés – eredeti nevén Diner en Blanc – 1988 nyarán indult Párizsból Francois Pasquier kerti partijával. A rendezvényre annyian mentek el, hogy nem fértek el a kertben, így egy közeli térre vonultak át és ott vacsoráztak együtt a résztvevők. A párizsi vacsora mintájára ma már a világ számos nagyvárosában és hazánk több településén is rendeznek fehér ruhás flashmobot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!