Balatonfüred

2015.10.01. 12:57

Játékos tanulás

Balatonfüred - Játékos KRESZ-teszt, lézerpisztoly-szimulátor és rendőrautózás várta a kicsiket a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon.

Heffler Péter

A balatonfüredi Balaton Szabadidő- és Konferencia-központban tartotta a legkisebbeknek szóló baleset-megelőzési programját a Balatonfüredi Rendőrkapitányság. A környék óvodásai és általános iskolák kisdiákjai prevenciós baleset-megelőzési tájékoztatást hallgathattak meg, gyalogos és kerékpáros közlekedési szabályokhoz kapcsolódó KRESZ-feladatlapot töltöttek ki, illetve a közlekedésbiztonsággal összefüggő játékos, ügyességi feladatokat próbálhattak ki.

Játékos formában tanultak
Fotó: BRK

- Magam állítottam össze a Csemete KRESZ-tesztet, ami a nevéből adódóan is a legkisebb korosztályt, az ovisokat és az elsős általános iskolásokat hívta próbára - mondta Szekeres Kornél címzetes rendőr őrnagy, a Balatonfüredi Rendőrkapitányság főelőadója. - A gyalogos, kerékpáros közlekedés mellett a rendőrséggel és a tűzoltósággal kapcsolatos legalapvetőbb ismereteket sajátíthatták el a gyerekek, akik szerencsére nagyon sokan és roppant lelkesek is voltak. Fontos is, hogy minél hamarabb elkezdjük biztonságra nevelni a gyermekeket, és hogy jó példával elöl járó felnőttekkel találkozzanak, hiszen, ha már kiskorban rögzülnek a legalapvetőbb közlekedési normák, akkor annál nagyobb eséllyel lesz abból a fiatalból szabálykövető állampolgár felnőttkorára - tette hozzá Szekeres Kornél, aki még elárulta, hogy nagy sikere volt a lézerpisztoly-szimulátornak, a rendőrautót is birtokba vették az érdeklődő gyerekek, valamint aszfaltrajzot készítettek. Sőt, a legügyesebbek jelképes ajándéktárgyat vehettek át az adott állomáshelyeken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!