Balatonfüred

2016.07.19. 17:21

Hagyomány és elegancia az Anna-bálon

Balatonfüred - 191. alkalommal rendezik meg a báli kultúra zászlóshajójaként is emlegetett Anna-bált, ahol idén is a legjelesebb művészek, politikusok, közéleti személyiségek találkoznak.

Kekk Sára

Az idei Anna-bál számos újítással várja a vendégeket, miközben a mai napig képes megőrizni 170 év hagyományát. Bár egy ilyen rangos esemény tekintetében nehéz minden évben valami újat adni, Balatonfürednek mégis mindig sikerül apróságokban látványos és fontos változásokat hozni. Bóka István, Balatonfüred város polgármestere Európában is egyedülálló bálnak nevezte hazánk legnagyobb társasági eseményét, amely idén Zoób Katinak köszönhetően megújult arculattal várja a vendégeket. A bál szépének és udvarhölgyeinek bemutatásakor az Anna Grand Hotel homlokzata szinte operaházi díszletként funkcionál majd, egyáltalán, a korábbiaknál nagyobb figyelem jut az első bálozó lányokra.

- A hagyomány nemcsak a múltról szól, hanem a jelenről és a jövőről is - vallja Zoób Kati, aki számára nemcsak a tradíciókat, hanem a modern Balatonfüredet is megjeleníti az Anna-bál. A divattervező egy svéd grafikusművész 1916-os plakátmotívumát használva álmodta meg a bál új arculatát. Mint mondta, a kép meg tudja jeleníteni azt a hangulatot, amit ma egy füredi lány érez. A szépség, a tisztaság, az erő, a lendület és a nőiesség mind érzékelhető a motívumon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!