2014.05.04. 16:35
Jókai-bablevest főztek az esőben
Tizenegyedszer szervezték meg a Jókai Mórra emlékeztető főzőversenyt a szépséges Koloska-völgyben.
Németh Krisztina, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség regionális szervezetének elnöke külön megköszönte a csapatoknak, hogy a cudar időjárás ellenére fakanalat ragadtak, hogy helyben bográcsban főzzenek egy zamatos Jókai-bablevest.
Több mint hatvan csapat jelentkezett a megadott határidőig, de végül csak harmincnégy társaság sorakozott fel a képzeletbeli rajtvonalnál. Domonkos Miklós, a regionális gasztronómia szervezet alapító és tiszteletbeli elnöke értékelte a csapatok munkát.
Külön kifejtette: a több éve tartó verseny hatása, hogy egyre finomabban a levesek. Már alig használnak oda nem illő fűszereket és alapanyagok darabolását is kevés csapat vétette el. Több társaság rendkívül gusztusosan, illetve elegánsan tálalta az ételét, amit külön is díjaztak az ítészek. A szövetség tagjaiból álló zsűri a gyulai csapat levesét találta a legjobbnak. Ezzel együtt tizenhárom aranyérmes, tizennégy ezüstérmes és hét bronzérmes minősítést osztottak ki.