Balatoncsicsó

2016.02.02. 13:47

Tervek, célok Balatoncsicsón

Balatoncsicsó – A színes programokat kínáló településen többek között az orvosi rendelő, a faluház és a közutak is megszépülhetnek idén.

Heffler Péter

– A település méretéhez képest számos rendezvényt bonyolítottunk le a tavalyi évben helyi civil szervezetekkel és a német nemzetiségi önkormányzattal együttműködve – kezdte Schumacher József, Balatoncsicsó polgármestere. – Még januárban az érdeklődők böllérbemutatón vehettek részt, amely közös vacsorával zárult. Ezt követően az országos hírnevű, minden év február első szombatján tartott Szent Balázs-hegyi római katolikus szentmise, torok áldás és borünnep következett, melyet nagy látogatottsággal, sikeresen rendeztünk meg – emelte ki a polgármester, aki más népszerű, nagy tömeget vonzó rendezvényeikre is kitért, mint az anyák napi ünnepség, gyermeknap, Márton-nap, karácsonyi ünnepség. – Pályázati lehetőség hiányában az augusztusi falunapi rendezvény szerényebbre sikerült, viszont az első alkalommal megrendezett nyárzáró langallósütés a falukemencénél kedvező fogadtatásra talált. Az önkormányzati rendszer huszonöt éves fennállását ünnepeltük 2015. szeptember 28-án a többi Nivegy-völgyi község: Óbudavár, Szentjakabfa, Szentantalfa, Tagyon község volt és jelenlegi tisztségviselőivel. A rendezvényt  egy, a negyed század eredményeit bemutató kiállítás kísérte, és közel egy hónapon keresztül látogatható volt – mondta Schumacher József.

Balatoncsicsó 2015-ben azonban nemcsak színes programokkal vétette magát észre, hanem a településen például önerőből és pályázati támogatással felújítottak két és fél kilométernyi külterületi utat és csapadékvíz-elvezető árkot, önkormányzati lakótelkek kialakítását indította el a képviselő-testület, illetve engedélyeztetési eljárás alatt áll az orvosi rendelő felújítási terve is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!