Balatonalmádi

2016.08.19. 14:07

Egységes színvilág - Antik mítoszokat megidéző képek

Mitológiai témákat is megelevenítenek Marosi Diána festőművész képei az alkotó napokban nyílt tárlatán.

Marton Attila

A művész a szombathelyi tanárképzőn végzett rajztanárként, majd Rómában a művészeti akadémián folytatta tanulmányait festő szakon, legújabb kiállításán közel húsz képe látható a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban.

Fotó: Stiger Ádám

Bati János, az intézmény igazgatójának köszöntője után Hegyeshalmi László festőművész, a veszprémi Művészetek Háza igazgatója beszélt a Gannán élő művész képeiről. Elmondta, az alkotások közül több is kapcsolódik a görög mitológiai témákhoz, amelyek a mai művészek számára sem megkerülhetők.

Fotó: Stiger Ádám

Az alkotásokat három csoportba sorolta: az Útvesztő-sorozat képei a befogadóban kérdéseket felvető labirintus-motívumon alapulnak. Szintén megjelenik a Minótaurusz-mítosz a belső tereket ábrázoló alkotásokon, míg a képek harmadik csoportja, a festőművész legfrissebb alkotásai a gannai élményekből táplálkozó tájképek.

Fotó: Stiger Ádám

A tárlat rendezését dicsérve megjegyezte, a képek egymást erősítik, az egységes hatású kiállításhoz a műveket jellemző kékes-zöldes színvilág is hozzájárul, mondta a festőművész. A megnyitón közreműködött csellón Márkus Ágnes, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola hallgatója. A tárlat augusztus 31-ig látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!