Balatonalmádi

2016.06.05. 20:05

Egy nap a Balatonért - Ismerjék meg gyermekeink is vizeink értékeit

Balatonalmádi - Bár első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a Balaton-napnak is nevezhető szabadtéri Zöld fesztivált a Nők a Balatonért Egyesület a családok - és főleg a gyerekek - nagy örömére.

Kekk Sára

Az 1995. januárjában Alsóörsön alapított Nők a Balatonért Egyesület célja mindig a Balaton környezeti, természeti és kulturális értékeinek megőrzése, védelme és ezeknek az értékeknek a széles körű megismertetése. Idén a környezetvédelem világnapján első alkalommal rendezték meg saját programjukat, amely a Zöld fesztivál nevet kapta. Vasárnap a balatonalmádi Szent Erzsébet liget adott otthont a rendezvénynek, ahova a NABE minden csoportja elhozta az elmúlt huszonegy év során legjobban bevált programját.

- Nagyon sok ügyes kézművesünk van, sokféle anyaggal, technikával lehet ismerkedni, foltvarrás, szövés, balatonendrédi csipkeverés, csuhézás, barkácsolás újrahasznosított anyagokból - mondta lapunknak Szauer Rózsa, az egyesület elnöke.

A rendezvény különlegessége a Játékos Balaton nevű interaktív játék volt, amelynek 26 elemében ügyességi és ismeretszerző játékok is vannak, és amelyet eddig nagyon kevés alkalommal láthatott így egyben a nagyközönség. Egyes elemeit, például a kortárs festők műveiből készült memóriajátékot vagy a halfajták megismertetésére szolgáló horgásztavat külön-külön már több rendezvényén is bemutatta a NABE. Most a gyerekek kedvence az óriás társasjáték volt, amivel a tavat hajózhatták körbe különböző feladatok során.

A játékok mellett a felnőtteknek is készültek a szervezők, a vízbárban különféle palackos, forrás- és csapvizet lehetett tesztelni, de az egyik sátorban még vízvizsgálatra is lehetőségük volt az érdeklődőknek különböző paraméterek alapján. A szervezők emellett bemutatták a vegyszermentes háztartási tisztítószereket és készítettek folyékony mosógélt is természetes alapanyagokból.

Címkék#Balaton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!