Balatonalmádi

2013.11.12. 13:15

Átalakul a hulladékszállító kft.

Balatonalmádi - A képviselők elfogadták az önkormányzat közalapítványainak beszámolóját, és kezdeményezték a lakossági hulladékszállítást végző Balatonalmádi Kommunális és Szolgáltató Kft. (Balkom) jogszabályok szerinti nonprofittá történő átalakítását is.

Halmos György

A testület az Almádiért Közalapítvány, az Együtt-Egymásért Nyílt Közalapítvány és a Közbiztonsági Közalapítvány tavalyi beszámolóját is elfogadta. Vita bontakozott ki a települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszer eszközparkjának fejlesztése kapcsán benyújtandó pályázattal kapcsolatban, amit a testület végül elvetett, nem kapta meg a szükséges támogatást. Keszey János polgármester tájékoztatott arról, miszerint a testület tagjai azon véleményüknek adtak han-got: a benyújtott anyag nem volt rendesen előkészítve, azt a pénzügyi bizottság sem támogatta.

Megjegyezte, hogy a célt támogatandónak tartják, de ehhez pontosabb, számításokkal alátámasztott dokumentáció szükséges. A testület megbízta a polgármestert, hogy a Balkom Kft. taggyűlésén - ami a múlt héten csütörtökön volt - képviselje, hogy alakítsák át a jogszabályoknak megfelelően nonprofittá a céget. Emellett alakítsanak egy kft.-t, ami azokkal a fel-adatokkal foglalkozik majd, amelyek nem a közszolgáltatás körébe tartoznak; ezeket a taggyűlés elfogadta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!