Balatonalmádi

2011.10.05. 09:50

Szelektív hulladék: a lakásoktól viszik el

Balatonalmádi – Az elmúlt évek eredményei alapján el lehet mondani, hogy sikeres a szelektív hulladék háztól való gyűjtési rendszere.

Halmos György

Erről a Balatonalmádi Kommunális Kft. (Balkom) műszaki igazgatója beszélt érdeklődésünkre. Sallai Tibor elmondta, hogy páros heteken a gyűjtési napokon szedik össze a kitett, átlátszó zsákban lévő műanyag és papír hulladékot, ez a rendszer bevált. Mintegy 200 ingatlant bevonva tesztelik a zöldhulladék háztól való elszállítását, ennek kiterjesztéséről a képviselő-testülettel közösen később születik döntés. Ez a rendszer is sikeres, pozitívak a visszajelzések – tette hozzá.

A műszaki vezető szólt arról is, hogy a Balkom telephelyén továbbra is átveszik a veszélyes hulladéknak számító, meg nem bontott elektronikai eszközöket. A királyszentistváni tûzeset alaposan felforgatta a hulladékszállítás tervezett rendszerét, hiszen már hónapok óta oda kellene vinni a hulladékot. A cég a lakossági települési szilárd hulladékot így a polgárdi regionális hulladéklerakó telepre szállítja, hiszen a városi tíz éve bezárt. – A városi telephelyen jelenleg csak egy kezelőtelep működik, a nyári hónapokban előfordul, hogy a kommunális hulladék egy részét oda szállítjuk, legfeljebb egy hétre. Fogadunk lomb-, illetve őszi és tavaszi zöldhulladékot is, amit tömörítünk, majd egy hét után továbbszállítunk – mondta Sallai Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!