Bakonybél

2011.05.19. 08:41

Tamburello: egy különleges sport Bakonybélben

A hazánkban kuriózumnak számító sportot Veszprém megyében egyedül Bakonybélben játsszák, méghozzá kiváló eredménnyel: hétvégén a település junior kategóriában induló csapata első, míg gyermek csapata ezüstérmes lett az országos bajnokságban.

Szökrényes Anita

Még nincs egy éve, hogy a bakonybéliek ezt, az elsőre talán furcsa hangzású, középkori olasz gyökerekkel rendelkező labdajátékot űzik. A helyiek, főként az iskolások lelkesedése azonban töretlen: mára csaknem negyvenen járnak rendszeresen a Giuseppe Fracchia és Mészáros Antal által vezetett edzésekre, és a településnek több csapatot is sikerült kiállítania mind felnőtt, mind pedig gyermek, fiú és lány kategóriákban.

Magyarországon - a budapesti klubokon kívül - Bakonybélben alakult elsőként ilyen sportklub. A bakonyi kezdeményezésre az Olasz Tamburello Szövetség is felfigyelt, sőt, olasz sportújságok is beszámoltak a Bakonybéli Tamburello Sportegyesület alapításáról.

Hétvégén került sor a fiú csapatok első igazi megmérettetésére. A Tarjánban megrendezett I. Magyar Országos Junior Tamburello Bajnokságra lelkesen készült a két helyi csapat, aminek meg is lett az eredménye: remek játékkal a Bakonybéli Villámok SE junior Tamburello csapat első, míg a gyermek kategóriában versenyző csapat második helyezést ért el. A gyerekek büszkén viselték a nyakukban a csillogó érmeket.

Most hétvégén pedig a két felnőtt csapat áll nagy kihívás elé: Tolnában, az I. Magyar Nyílt Országos Tamburello Bajnokságon bizonyíthatják a kicsikhez hasonló küzdőszellemmel rátermettségüket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!