Badacsonytomaj

2015.04.24. 19:04

Megnyitották az évadot - Egymást erősítheti Fonyód és Badacsonytomaj kapcsolata

Badacsonytomaj–Fonyód – A hajójegyek ára idén sem emelkedik, viszont a két város közötti kompra még várni kell. Minderről is beszélt a városok közös hajózási évadnyitó ünnepségén a BAHART Zrt. vezérigazgatója, Halmos Gábor.

Tóth B. Zsuzsa

A hagyományos rendezvény keretében adták át a fonyódi kikötő tízmillió forint önerős beruházással megújult műemlék jellegű épületét is. A vezérigazgató ígérete szerint a társaság tovább folytatja a parti mólók, épületek korszerűsítését. Azonban beláthatatlan, hogy komp mikor kötheti össze a két várost. – A tavalyi sikeres évet követően az idei esztendőre való felkészülés a megújulás jegyében folyik.

A vezérigazgató lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy a a kompkikötő megvalósítására a 2014 20 közötti uniós források adhatnak lehetőséget, ugyanis egyes hatástanulmányok szerint 4,3 4,5 milliárd forintba kerülhet. Hidvégi József, Fonyód polgármestere szerint Badacsonyból nézve a legszebb a városuk.

Hidvégi József, Fonyód polgármestere (jobbról) szerint követendő példát jelent a túlsó parton élők számára, hogy Badacsonytomaj már nem csak a nyári, hanem a téli turizmus célpontja is Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- Akár egy alagútnál, hídnál is erősebb kapocs lehet majd köztünk a komp. Annak elkészültéig erősíthetjük a barátságunkat úgy, hogy mi mindenkinek a badacsonyi bort ajánljuk. A túlpartiakat pedig arra kérjük, hogy küldjék át a kilátónkba, fürdőnkbe, piacunkra a vendégeiket - mondta Hidvégi József. Orbán Péter, Badacsonytomaj alpolgármestere a Szegedy Róza-ház Irodalmi és Bormúzeumnál köszöntötte a küldöttséget.

- Rendhagyó módon itt ünneplünk most, ahonnan talán a világ legszebb tájára nyílik kilátás. Reméljük, hogy amilyen szép időnk van ma, olyan lesz az egész nyári szezon mondta az alpolgármester. Az ünneplők a közös sétahajókázás során a Balaton közepén megkoszorúzták a tavat. Az eseményt a vonyarcvashegyi mazsorettcsoport műsora és a fonyódi fúvósok zenéje színesítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!