Állatvilág

2015.05.15. 12:47

Négyes ikrek Tésen

Ici, Pici, Rozi és Fiú névre hallgatnak azok a kiskecskék, melyek múlt hét pénteken születtek László Norbert udvarán.

Heffler Péter

Olvasónk örömmel értesítette szerkesztőségünket, hogy a múlt héten négyes ikreknek adott életet Gizi, a család kecskéje, és mind a mama, mind pedig az ifjoncok remek egészségnek örvendenek.

Gizi mama szerencsére bőségesen eltudja látni tejjel a négy kiskecskét, Icit, Picit, Rozit és Fiút (Fotó: Heffler Péter)

Nem mindennapos, hogy egy kecske négy utódot ellik, ezért László Norbert is féltette a jószágokat. - Izgatottak voltunk nagyon, mert attól tartottunk nem maradnak életben, így egyből felhívtam az egyik állatorvos ismerősömet, hogy mi a teendő ilyenkor, azonban még ő se találkozott hasonló esettel - mondta László Norbert, majd hozzátette, hogy féltette a kecskék mamáját is, nehogy a picinyek túlterheljék. - Szerencsére nem kell máshonnan tejet hoznunk a kicsiknek, mert el tudja látni őket az anyjuk, két hét múlva pedig már takarmánnyal táplálkoznak - árulta még el a gazda.

Ici, Pici, Rozi és Fiú pedig tényleg kicsattan az erőtől, fényes a szőrük, ami annak a jele, hogy valóban jó egészségnek örvendenek. A kiskecskék remekül viselték a rivaldafényt, és egyiküket leszámítva fittyet hánytak a fényképezőgépre. Nekik jobb dolguk van a pózolásnál, alvás, evés és Gizi mama szekálása szerepel a napi teendők között.

Címkék#Tés#kecske

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!